Aanbevolen 

Google mijn bedrijf: je lokale SEO optimaliseren

lokala seo optimaliseren

Google mijn bedrijf is een gratis tool om je lokale SEO te optimaliseren. Wanneer je een bedrijf runt (groot of klein), dan is het van essentieel belang dat nieuwe potentiële klanten jou kunnen vinden. Om dat te bereiken moet je voldoende aandacht besteden aan zoekmachineoptimalisatie zodat je hoog scoort in de organische zoekresultaten.

Om daartoe te komen heeft Google een platform ontwikkeld waar je gratis met jouw onderneming op de kaart van Google Maps verschijnt. Je kan je bedrijfsvermelding voorzien van uitgebreide informatie zodat je hoger scoort in de zoekresultaten en meer websitebezoekers genereert.

In dit artikel zoomen we in waarom Google Mijn Bedrijf een onmisbare tool is.


Het belang van Google Mijn Bedrijf

Het zal je niet ontgaan zijn dat mensen gebruik maken van specifieke zoekopdrachten. Wanneer je zoekt op een zoekwoord zal Google op basis van jouw locatie een kaart tonen waarop die bedrijven worden uitgelicht.

Wanneer ik bijvoorbeeld zoek op ‘grafisch ontwerper’ Oost – Vlaanderen, dan zie je dat Studio Alterego in de top-3 staat. Al deze ‘zichtbare’ bedrijven worden getoond in de zoekresultaten en genereren ook de meeste kliks naar je website. Stel dat ik vanuit Oostende deze zoekopdracht zou invoeren, dan zal Google uitgelichte ontwerpers uit die regio tonen.

 

lokale zoekmachineoptimalisatie tips


Let op: Google Mijn Bedrijf biedt een ondersteuning voor je lokale SEO. Zorg dat de content die je aanbiedt je belangrijkste aandacht krijgt!

Interactie met je publiek

Het voordeel van een bedrijfsvermelding op Google is dat je een interactie kunt aangaan met je doelgroep. Op je profiel heb je ruimte om ‘posts’ te updaten, foto’s toe te voegen en je profiel helemaal naar wens in te vullen. Hoe concreter je bedrijfsinformatie, hoe hoger Google jouw website zal positioneren.

Ben je bijvoorbeeld een fotograaf die gespecialiseerd is in onderwaterfotografie, voeg dan je gemaakte beelden als update toe. 
 

Claim je bedrijfsvermelding op Google

Van zodra je je bedrijf claimt zal Google je per post een verificatiecode toesturen. Deze code vul je in via de link die Google je per mail doorstuurt. Pas dan zal je bedrijf actief te vinden zijn in Google Maps. 

Houd je gegevens up-to-date

Vul je gegevens zo volledig mogelijk in, dit draagt bij tot een hogere positie.

 • Kies een juiste categorie
 • Vul je openingsuren in
 • Geef een geldig adres op
 • Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden
 • Voeg een aantal servicegebieden toe (indien van toepassing)
 • Voeg bedrijfsafbeeldingen toe
 • Maak gebruik van Google reviews
 • Wees zo specifiek mogelijk

Door wekelijks een update, een foto of nieuws te delen zal je lokale vindbaarheid stijgen. Bij elke post heb je namelijk de mogelijkheid om een klikbare knop toe te voegen (MAAK HIER GEBRUIK VAN). Mensen zijn sneller geneigd om door te klikken als je het ze gemakkelijk maakt. Daarnaast zal een post-update 7 dagen actief blijven, dus het is verstandig om dit optimaal te benutten.

Insights

Een handige optie binnen Google Mijn Bedrijf zijn de ‘insights’. Hier kan je periodiek zien hoe je lokale SEO het stelt binnen de organische zoekresultaten. Per zoekopdracht krijg je een overzicht van het aantal gezochte zoekwoorden.

Nog een handig weetje is hoe klanten naar jouw bedrijf zoeken, rechtstreeks of via algemene zoekopdrachten. Het biedt een duidelijk overzicht van het gedrag van de webgebruiker.

Andere handige tools

Er zijn een heleboel andere handige tools die Google je gratis aanbiedt.

 • Waar klanten je bedrijf bekijken
 • Acties van klanten
 • Verzoeken voor een routebeschrijving
 • Aantal kliks op je telefoonnummer
 • Aantal kliks naar je website
 • Het aantal weergaves van je foto’s in Google afbeeldingen


Tot slot

Wij zijn fan van van deze gratis tool. Je kan op een makkelijke manier je lokale SEO een boost geven. Niet onbelangrijk is om Google Mijn Bedrijf op een strategisch manier in te zetten. Je zal na verloop van tijd ondervinden dat je lokale positionering zal stijgen.


Studio Alterego

Facebook
Instagram
Behance
LinkedIn

Hoger scoren in Google met deze gratis checklist
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
vrijdag 23 oktober 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://studio-alterego.be/